Kolla här – vi har en ny kollega!

Nu kan vi äntligen berätta att ni kommer få möjligheten att se ett nytt ansikte när ni träffar oss på Framtidsfrön – Vi välkomnar David Olofsson som är vår nya fantastiska kollega på kontoret i Karlstad!

Hej David och varmt välkommen till oss på Framtidsfrön, berätta; Vem är du och vad är det absolut roligaste du gjort i ditt liv?

Hej och vad kul att äntligen få vara på plats, mitt namn är David Olofsson och jag är 27 år gammal. Vilken svår första fråga, det är väldigt svårt att svara direkt på vad det roligaste jag gjort i mitt liv. Jag försöker skapa mig en så rolig vardag som möjligt då jag vill att merparten av mitt liv ska bestå av så många roliga stunder som möjligt. Men några highlights hittills kanske är livefotboll på Old Trafford, att gifta mig, köpa hus med frun och därtill anamma min inre Ernst med snickeri och trädgårdsarbete. 

Vi på Framtidsfrön är glada för att vi fortsätter växa och att efterfrågan på våra workshops och vårt digitala praopaket är stor – hur känns det att komma in i en verksamhet med full fart?

Väldigt roligt, jag gillar full fart! Jag är imponerad över det arbete Framtidsfrön än så länge bedrivit och ser fram emot att få ta del av processen från insidan och förhoppningsvis hjälpa till att utveckla och fortsätta förmedla viktig kunskap till alla elever och skolverksamheter runt om i landet. 

Om du får drömma och visualisera dina kommande sex månader på Framtidsfrön – vad hoppas du att du har upplevt och uppnått under ditt första halvår?

Jag hoppas att jag personligen känt att jag lärt mig saker, samt börjar känna att jag verkligen kan vara med och bidra. Ur lite större perspektiv så hoppas jag att fler kommuner och skolor får upp ögonen för det arbete vi kan hjälpa till med och därmed få vara med och bedriva ett kvalitativt skolarbete framåt. 

Du jobbade tidigare som pedagog – är det något därifrån som du känner att du kan ta med dig till oss på Framtidsfrön?

Mitt arbete inom skolan har gett mig ett nyttigt perspektiv av svårigheter och möjligheter utifrån den existerande vardagsverkligheten som kan finnas inom skolsektorn. Jag hoppas kunna använda mig av och integrera denna kunskap för att i sin tur kunna göra ett så bra arbete som möjligt här på Framtidsfrön. 

Du får välja en av alla de saker vi på Framtidsfrön jobbar med som du tycker är extra spännande – vilken del är det och varför valde du den?

Interaktionen med eleverna är en del jag verkligen ser fram emot, bland annat genom våra workshops som Forma din framtid och Framtidens förmågor. Att få möjlighet att coacha elever till egna reflektioner, tankar och slutsatser är häftigt. Det ger mig en inre belöning att få se hur ”polletter” trillar ner, eller hur nya frågor, drömmar eller planer kan formas hos eleverna. En yttre belöning fås också genom att de kunskaper och insikter vi kan bistå med i slutändan kan skapa aktiva samhällsmedborgare som känner sig trygga i sig själva, mår bra och tillsammans med andra då är med och formar vårt framtida samhälle.

Tack David och igen, varmt välkommen till oss!

Hör mer än gärna av dig om du vill träffa David på Teams och höra mer om vårt Digitala praopaket eller våra andra läromedel och workshops!