Nyheter

Här kommer du hitta nyheter från oss på Framtidsfrön, men också spännande artiklar som berör vår omvärld!

Elevarbeten ställs ut under SSA rikskonferens

Framtidsfrön har medverkat i rikskonferensen för Samverkan Skola Arbetsliv (SSA) som gick av stapeln 15-17 maj. Inför konferensen fick cirka 80 klasser lösa ett för evenemanget skräddarsytt uppdrag, och några utvalda bidrag ställdes sedan ut på konferensen. 

Läs mer

Framtidsfröns årsmöte 2024

Onsdagen den 10 april kl. 14 är det dags för Framtidsfröns årsmöte. Mötet kommer att hållas vid Framtidsfröns kontor i Linköping och via Teams. Anmälan för att delta krävs. Varmt välkommen!

Läs mer
Porträtt på Amanda Myrby

Amanda vill säkra framtidens kompetens

Amanda Myrby har jobbat med barn och unga i många olika sammanhang, och på Framtidsfrön kommer hon att jobba som inspiratör och är placerad på vårt kontor i Linköping. Vi ställer fem frågor till vår nya kollega!

Läs mer

Innovationsprojekt för elever i årskurs F-6

Nu söker vi lärare i åk F-6 i Östergötland och som vill engagera sina elever i ett innovationsprojekt! Genom Snilleblixtmetoden får eleverna öva på förmågor som kreativitet, problemlösning och initiativtagande. Klassen bjuds sedan in till Framtidsfröns Snilleblixtmässa, där eleverna får visa upp sina uppfinningar. Anmälan och deltagandet är gratis! 

Läs mer
Gruppbild på femteklassare i ett klassrum. Två lärare står på varsin sida om eleverna.

Elevuppdrag för att locka fler till vårdyrken

Hur jobbar egentligen en undersköterska, och varför ska man jobba som vårdare? För att locka fler personer till vård- och omsorgsnära yrken fick femteklassare i Hagfors kommun skapa inspirationsfilmer om olika yrken i branschen, som nu ska användas av kommunen i rekryteringssyfte.  

Läs mer

Elever hjälper kommuner med hållbarhet och innovation

Sofia Carlsson är lärare på Dotteviksskolan i Arvika och har med sina elever i årskurs 5 deltagit i ett uppdrag tillsammans med Westra Wermland Innovation Week. Genom samarbetet med Framtidsfrön engageras skolelever i att lyfta fram sin hembygd och komma på innovationer, med en speciell vinkling mot hållbarhet i linje med de globala målen.  

Läs mer
Ett gäng elever står vid Framtidsfröns monter på bokmässan och bläddrar i böcker.

Engagerade elever skapar och säljer egna böcker

I projektet “Skapa en bok” får grundskoleelever i Värmland skapa en helt egen bok. Eleverna är drivande genom hela processen – från idé, innehåll, omslag och slutligen försäljning på Värmlands bokfestival. Initiativet är en uppskattad återkommande aktivitet och hålls nu för sjunde året i rad. 

Läs mer
Utomhusporträtt på Anette Tilly. Hon är klädd i dunjacka och college-tröja med Framtidsfrö-pin på, ler in mot kameran.

Entreprenörskap i skolan och eget företagande ger mersmak

Anette Tilly har lång erfarenhet av att arbeta på Framtidsfrön och uppmuntra elever till entreprenörskap. För cirka tre år sedan ville hon prova sina egna vingar och driva ett eget företag. Nu är hon tillbaka på Framtidsfrön och är redo att utveckla arbetet med vårt läromedel Snilleblixtarna. 

Läs mer

Innovation i skolan stärker västra Värmlands framtid

Björn Arvidsson leder “Utvecklingskontor västra Värmland”, en satsning av flera kommuner för att göra västra Värmland mer attraktivt. Genom samarbetet med Framtidsfrön engageras skolelever i att tänka innovativt kring sin hembygd, med en speciell vinkling mot hållbarhet i linje med de globala målen. 

Läs mer
Lena ler mot kameran och har en leopardfärgad topp på sig.

Ny projektledare med fokus på att bygga relationer

Med lång erfarenhet av sälj och marknad inom näringslivet i Östergötland börjar nu Lena Jarnryd som projektledare på Framtidsfrön – välkommen! Hör henne berätta varför just denna roll passar henne så bra och vad hon vill uppnå under sin första termin hos oss. 

Läs mer
Fyra personer sitter vid ett bord med laptops och diskuterar med varandra. På en av personerna skymtas "Tom tits experiment"-logga på tröjan.

Webbinarium: Open Schooling

Vad händer när skolan, science centers och omgivande samhälle samarbetar? Framtidsfrön gästar Tom Tits Experiments webbinarium den 7 juni kl. 14.30 – 16.00!

Läs mer
Bild på Valdemarsviks sparbank tagit från luften, rosa platta över bilden med vit text "Entreprenörsdag i Valdemarsvik".

Åttondeklassare hjälper kommun att bli mer attraktiv

En vattenpark, en ungdomsgård och ett aktivitetshus där man kan hyra fritidsredskap. Det är några av förslagen på hur Valdemarsvik ska bli en mer attraktiv kommun för unga. För andra året i rad får elever från Vammarskolan, med ledning av Framtidsfrön, hjälpa kommunen med ett så kallat skarpt uppdrag.

Läs mer
Blå bakgrund med text "Vad gör du med din skärmtid - och vad gör den med dig?. Två siluetter av barn som håller i en mobiltelefon.

Uppdrag hjälper unga att bryta den inaktiva skärmtiden

Idag lever endast 3 procent av barn och ungdomar enligt myndigheternas rekommendationer gällande kost och hälsa, och sedan pandemin har den stillasittande skärmtiden ökat. Det visar den senaste Pep-rapporten från Generation Pep. Ta hjälp av Framtidsfröns läromedel för att lyfta frågan i klassrummet!

Läs mer
Litet barn sitter i ett blått rum med ett par VR-glasögon på sig.

Webbinarium om framtidens superkrafter

Den 19 april håller Framtidsfrön, tillsammans med Arbetets museum i Norrköping, ett webbinarium där vi presenterar våra erbjudanden för skolor och andra verksamheter. Alltid med koppling till läroplanen.

Läs mer

Givande möten när Framtidsfrön firade 20 år

I över 20 år har Framtidsfrön jobbat för att stärka det entreprenöriella förhållningssättet i skolor. Igår anordnade vi ett jubileum på vårt kontor i Linköping, där allt började för 20 år sedan! Det var en härlig eftermiddag med möten mellan politik, region, kommuner och skolpersonal.

Läs mer

Glittrande ögon när elever skapar egna böcker

För sjätte året i rad fick skolklasser i Värmland, tillsammans med Framtidsfröns hjälp, skapa sina egna böcker. Elevernas böcker trycktes med hjälp av Votum förlag, som sedan visades upp i Framtidsfröns monter på Värmlands Bokfestival.

Läs mer

Elevers idéer om hembygd & innovation

25 november 2022 På uppdrag av Westra Wermland Innovation Week har grundskoleelever i årskurs 4–6 i Årjäng och Arvika kommun fått reflektera och motivera vad som är det bästa med att bo och arbeta just där de bor och fått klura fram önskvärda framtida innovationer från sin hembygd. Framtidsfrön har tillsammans med Westra Wermland Innovation Week, bett…

Läs mer

Inspirationskväll på Tom Tits om informella lärmiljöer

31 oktober 2022 Tom Tits bjuder in till en kväll för dig som söker ny inspiration för hur du kan nyttja informella lärmiljöer i din undervisning, vill gå en rundtur i utställningen med Tom Tits pedagoger och utforska de olika utställningar och dess möjligheter eller lyssna på Micke Hermansson (Grej of the day): “Utveckla din…

Läs mer

Vi säger hej till Filippa i Östergötland!

Hej Filippa, välkommen till Framtidsfrön och till vårt kontor i Östergötland! Berätta om dig själv och beskriv hur känns det att äntligen vara på plats?   Hej! Tack så mycket, det känns jätteroligt att äntligen vara på plats på Framtidsfrön. Jag har känt till verksamheten sedan länge och har alltid tyckt att det verkar som en…

Läs mer

Elever hjälper medborgare att göra rätt miljöval

I utmaningen Miljöhjälparna har grundskoleelever i årskurs två och tre utmanats att skapa nya innovativa yrken åt Karlstads kommun, som ska få karlstadsborna att vilja göra rätt miljöval. 15 bidrag har utsetts och kommer att ställas ut på Naturum Värmland.  Syftet med utmaningen är att vända framtidsoro till framtidstro och utveckla elevernas entreprenöriella förmågor som…

Läs mer

Det var så skoj med Sommarskoj!

Under sommaren 2022 genomfördes för tredje året ”Sommarskoj” ett feriearbetskoncept av Framtidsfrön och BUF. Under tre st tre-veckors perioder gav vi gymnasieungdomar i uppgift att skapa en aktivitet som de själva skulle turnera runt med på kommunens förskolor och fritidshem och genomföra med barnen. De fick utbildning och planeringshjälp under några dagar samt ett schema…

Läs mer

Låt oss presentera de vinnande bidragen i “Bästa mellanmålet”

Totalt har cirka 350 elever från 15 mellanstadieklasser från hela Värmland varit med i tävlingen ”Bästa mellanmålet” som är ett lokalt skarpt uppdrag där uppdragsgivaren är Wermlands Mejeri. Äntligen kan vi presentera de tre vinnarna! Gräddglass, cheesecake och smoothiebowl – Det är de vinnande smaksensationerna i tävlingen “Bästa mellanmålet” som nu har avslutats och recepten spelats…

Läs mer

Tydligt samband mellan stillasittande och psykisk ohälsa.

Pep-rapporten från Generation PEP har nyligen släppts för fjärde året i rad och unikt för i år är att barn och unga nu även fått svara på frågor kring psykisk ohälsa. Det som framgår i rapporten är att psykisk ohälsa verkar vara vanligare för barn som rör på sig mindre, har mer stillasittande skärmtid, som…

Läs mer

Elever med många idéer för framtidens Valdemarsvik

Grupp 13 bestående av Julia Fränding, Emma Halldén, Lydia Karpoff, Danya Mohammed och Isadora Daoud. De vill bland annat rusta upp Grännäs rejält. (Detta är en artikel från NT – läs den i sin helhet här!) En glastunnel under Valdemarsviken med tillhörande undervattenshotell och vattenhopptorn i Grännäs: det var några förslag som årskurs åtta kom…

Läs mer

Ljungsbergsfonden investerar i Framtidsval Värmland!

Ljungbergsfondens uppdrag är att skapa möjligheter för barn och ungdomar att utbilda sig och skaffa spetskompetens inom naturvetenskap, teknik och entreprenörskap i syfte att kunna ta ansvar för sin egen utveckling och aktivt kunna delta i samhällsutvecklingen. Under en period om tre år kommer Framtidsfrön arbeta med projektet Framtidsval Värmland där vi tillsammans med skolor…

Läs mer

Låt oss presentera vinnarna av Skarpa Uppdrag!

Varje år arrangerar Framtidsfrön tillsammans med våra samarbetspartners en tävling i Skarpa Uppdrag – Vårt mest nedladdade läromedel där varje uppdrag baseras på ett verkligt problem från en verklig avsändare! Tusentals elever runt om i Sverige har med start höstterminen 2021 hela vägen fram till starten av 2022 arbetat med kreativa lösningar på verkliga problem…

Läs mer

Tidningen Läraren ger fyra tips för en bra PRAO!

Restriktionerna har lättat, men att planera en fungerande prao kan ändå innebära problem. Här gäller det att vara kreativ för att inte missa ­värdefulla kontakter och inblick i arbetslivet skriver Maja-Stina Skarstedt för Läraren. “Skolans huvudman ansvarar för att anordna prao. Om det inte skulle gå att fixa prao på en arbetsplats måste denna se…

Läs mer

Läs tidningsartikeln om Socialt Entreprenörskap i Skolan!

Läs artikeln från Skaraborg Allehanda – “Carl Johansskolan är först ut i Sverige med att sjösätta ett nytt koncept där eleverna i årskurs åtta utbildas i socialt entreprenörskap med hjälp av den ideella organisationen Framtidsfrön.“ “- Det här är ett utmanande och spännande sätt att jobba på, konstaterar biträdande rektor Annie Fredriksen.“ Under två dagar…

Läs mer

Vårt nya projekt är nu i full gång!

Framtidsfrön är projektägare och driver projektet Socialt Entreprenörskap i Skolan. Framtidsfrön skapar en utbildning för elever med lektioner och olika uppdrag som sedan mynnar ut i en aktivitet som genomförs i elevernas närsamhälle. Resultatet från projektet skall resultera i ett läromedel så att skolor i hela Sverige på ett enkelt sätt skall kunna arbeta med…

Läs mer

Välkommen till årsmöte!

Varmt välkommen till årsmöte för Föreningen Framtidsfrön! Datum: 4:e april 2022 Tid: 11:00-12:00 (Avslutas med lunch för de som medverkar på plats). Plats: Dospace i Linköping alternativt digitalt via Teams – Inbjudan och länk skickas ut vid anmälan! Föredragningslista Framtidsfröns årsmöte 4:e april 2022. Årsmötets öppnande Val av ordförande vid årsmötet Val av sekreterare till årsmötet Fastställande av…

Läs mer

Sök sommarens roligaste jobb och blir expert på att arbeta entreprenöriellt!

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Vi på Framtidsfrön arrangerar “Sommarskoj” i samverkan med Barn- och ungdomsförvaltningen i Karlstad kommun. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om “Ett bättre liv i Solstaden”. Kom och väx med oss! Barn- och ungdomsförvaltningen i…

Läs mer

Vi ses väl i Norrköping under SSA?

Framtidsfrön medverkar under SSA rikskonferens som i år firar sitt 20-årsjubileum i Norrköping den 6-7 april 2022. Hit välkomnas vi till en mötesplats för ett samhälle i förändring där vi kommer kliva ytterligare ett steg in i framtiden, under en konferens där det osynliga görs synligt! Framtidsfröns huvuduppdrag under konferensen har varit tävlingen Skarpa Uppdrag,…

Läs mer

Hur kan du prata med barn och unga om krig och kriser?

Barn blir ofta berörda när något allvarligt har hänt i samhället eller i omvärlden. De kan behöva prata om det med någon vuxen. Här får du som jobbar i skolan stöd via Skolverket i hur du pratar med barn och elever om svåra saker som krig och kriser. Låt barnets frågor styra samtalet Barn och…

Läs mer

Vårens första kickoff – En succé!

​Onsdagen den 9/2 samlades pedagoger, SYV, rektorer, utbildningschefer och många andra från skolor runt om i Sverige för att delta i en kickoff arrangerad av oss på Framtidsfrön tillsammans med Demokratiagenten Barakat Ghebrehawariat på temat “Hur kan vi tillsammans skapa inkluderande miljöer och klassrum?”. Vi vill börja med att tacka alla er som deltog, lyssnade…

Läs mer

Kickoff – Hur kan vi tillsammans skapa inkluderande miljöer och klassrum?

Med lite mer än en vecka kvar tills det är dags är vi otroligt glada av den positiva respons vi fått på vår digitala och kostnadsfria kickoff på temat “Hur kan vi tillsammans skapa inkluderande miljöer och klassrum” – Rektorer, SYV, pedagoger, utbildningschefer mfl. från hela Sverige har anmält sig.  Har du missat detta, ingen fara anmälan är fortfarande…

Läs mer

Kolla här – vi har en ny kollega!

Nu kan vi äntligen berätta att ni kommer få möjligheten att se ett nytt ansikte när ni träffar oss på Framtidsfrön – Vi välkomnar David Olofsson som är vår nya fantastiska kollega på kontoret i Karlstad! Hej David och varmt välkommen till oss på Framtidsfrön, berätta; Vem är du och vad är det absolut roligaste…

Läs mer

Björkrisskolan i Kungsbacka skapar framtidens skola!

Under en vecka har årskurs 4-6 på Björkrisskolan i Kungsbacka arbetat med Framtidsfröns aktivitet Framtidens Förmågor och läromedlet Skarpa Uppdrag där de fokuserat på hur de kan skapa framtidens skola! Framtidsfrön startade upp eleverna på Björkrisskolan med Framtidens förmågor, en energifylld lektion fylld av reflektion, praktiska övningar och strategiskt tänk inför framtiden. Hur kommer samhället…

Läs mer

2021 års tävling i Skarpa Uppdrag avslutad – Juryarbetet är i full gång!

Tusentals elever från skolor över hela Sverige har under 2021 laddat ner Framtidsfröns läromedel Skarpa Uppdrag och det har resulterat i fantastiskt kreativa lösningar – Allt från rap, filmade draman, proffsiga presentationer, modeller till långa manustexter har skickats in till 2021 års tävling! Varje år arrangerar Framtidsfrön tillsammans med våra samarbetspartner en tävling i Skarpa…

Läs mer

Missa inte årets första digitala och helt kostnadsfria kickoff med oss på Framtidsfrön och Demokratiagenten, Barakat Ghebrehawariat!

Äntligen något att se fram emot under 2022 – Välkommen till årets första digitala kickoff med oss på Framtidsfrön och Demokratiagenten, Barakat Ghebrehawariat! Sätt redan nu en notis i kalendern för den 9:e Februari kl 15.30 och passa på att anmäl dig och dina kollegor här! Framtidsfröns vision är att ge unga drivkraft och motivation…

Läs mer

Tack Malmö och Innocarnival!

I November var Framtidsfrön i Malmö och träffade elever och skolpersonal under Innocarnival – ett skolutvecklingsprojekt som riktar sig till barn och unga i Malmö. Genom att delta i projektet blir barn i förskola och grundskola samt gymnasiet insatta i Agenda 2030 och utvecklar innovationer som svar på globala och regionala utmaningar. Under två lektionspass…

Läs mer

Älskar du böcker? Passa på att träffa framtidens författare!

Nu har du chansen att träffa Värmlands färskaste författare som genomfört projektet “Skapa en bok” under Värmlands bokfestival! I år har närmare 300 skolelever fått infria drömmen om att bli författare i Framtidsfröns projekt ”Skapa en bok”. Böckerna är så rykande färska att eleverna inte ens hunnit se dem innan festivalen! Det här året blir…

Läs mer

Framtidsfrön tar över Snilleblixtarna!

Under 30 år har Snilleblixtkonceptet genomförts i skolor över hela Sverige och uppmuntrat barn och ungas intresse för teknik, naturvetenskap, uppfinningar och entreprenörskap. Men allt gott har ett slut, eller i alla fall en annorlunda fortsättning! ”Efter många år med otroligt kreativa och spännande möten med elever och pedagoger över hela Sverige har vi nu…

Läs mer

Nu är det (snart) jul här i vårt hus!

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! Julen närmar sig med små trippande tapp på tårna – det är snart dags för julklappar, men först tävling! I år tänker vi att de bästa idéerna på årets julklapp kommer från elever över hela Sverige – julklappar som efter månader av restriktioner uppmuntrar till sociala möten, är hållbara, billiga och otroligt…

Läs mer

Världens största workshop!

Framtidsfrön är en av aktörerna från YESBOX i Göteborg som deltar i Världens största workshop och Innovationsveckan den 4-8 Oktober. Framtidsfrön medverkar för att möjliggöra de ungas idéer och visa att det går att göra skillnad på riktigt. När du som människa känner att du kan påverka ditt liv så händer något. Känslan av frihet,…

Läs mer

Hur ska framtidens journalistik förmedlas?

I dagens digitala samhälle finns det många olika nyhetskällor och nyheter sprids även via sociala medier. Det är inte alltid så lätt att veta vad som faktiskt är sant och vem som är den egentliga avsändaren. I Framtidsfröns läromedel Skarpa Uppdrag får elever över hela Sverige lösa problem, samarbete och vara kreativa! Uppdragen är verkliga…

Läs mer

Hälften av dagens barn och ungdomar får i sig för mycket socker enligt Livsmedelsverket!

Företaget LevaSockerfri arbetar med att hjälpa grupper och individer jobba aktivt för att hantera och förebygga de konsekvenser många får av vår moderna livsstil. I Framtidsfröns läromedel Skarpa Uppdrag ges Sveriges elever möjligheten att arbeta med riktiga uppdrag från riktiga företag och organisationer – Leva Sockerfri är nästa företag att presentera för 2021 års tävling…

Läs mer

Elever planerar och designar flygledatorn åt Flygvapenmuseum!

Leklanda är Flygvapenmuseums nya lekplats som nu står klar med trampflygplan, landningsbana och verkstad – Vad behövs mer för att få lekplatsen att flyga? Flygvapenmuseum är samarbetspartner i Framtidfröns läromedel Skarpa Uppdrag där elever får genom entreprenörskap i skolan arbeta entreprenöriellt och innovativt, ta initiativ, lösa problem och använda sin kreativitet till att arbeta fram…

Läs mer

Elever hjälper till att ta fram spel för miljardpublik!

Det finns snart 3 miljarder gamers/spelare över hela världen – en gigantisk målgrupp som Embracer Group idag jobbar mot och som de behöver elevernas hjälp att nå! För att möta denna målgrupp behövs rekrytering redan nu, men också i framtiden och det behöver Embracer Group säkra upp, tillsammans med elever runt om i Sverige! Med…

Läs mer

Majblomman vill låta barn påverka och tänka till om samhället!

Låt dina elever vara med och hjälpa barn och familjer som lever i ekonomisk utsatthet genom att tillsammans lösa just deras uppdrag i vårt läromedel Skarpa Uppdrag! Den första september lanserade vi på Framtidsfrön årets tävling i ett av våra mest populära läromedel, Skarpa Uppdrag! Här får eleverna möjlighet att lösa riktiga uppdrag från flera…

Läs mer

Den 1:a september öppnar årets tävling i Skarpa Uppdrag!

Onsdagen den 1:a September öppnar 2021 års tävling i Skarpa Uppdrag – Det är återigen dags för elever över hela Sverige att lösa riktiga uppdrag från riktiga företag och organisationer! Ett av de företag som vi är väldigt stolta och glada för att ha med i tävlingen är fantastiska Liseberg! Liseberg är en park i…

Läs mer

Skolpersonal från hela Sverige deltog i Framtidfröns digitala kickoff!

Hundratals pedagoger, SYV och rektorer från Kalix i norr till Helsingborg i söder samlades tillsammans med oss på Framtidsfrön och Elaine Eksvärd för en digital kickoff på temat “Retorik för lärare – konsten att få elever att vilja lyssna”. Stort tack till alla er som deltog och ställde intressanta frågor och stort grattis till er…

Läs mer

Kickoff med Framtidsfrön och Elaine Eksvärd!

Äntligen är det dags för kickoff, livesändningen börjar kl 10.00 Fredagen den 13:e Augusti! Klicka på bilden ovan för att komma direkt till vår kickoff där du gärna får kommentera med frågor och funderingar i chatten. Vill du fortsätta få inbjudningar till framtida event, spännande nyheter och erbjudanden missa inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Läs mer

Sommarlov, men Framtidsfrön är inte på semester!

Förra årets lyckade koncept Sommarskoj, som är en alternativ lösning för att skapa feriearbeten under pandemin för ungdomar i Karlstad, arrangeras även i år i ett samarbete mellan Framtidsfrön och Karlstads kommun! På Framtidsfrön arbetar vi för att befrämja entreprenöriella förmågor hos ungdomar och har på uppdrag av Karlstads kommun tagit fram konceptet Sommarskoj för…

Läs mer

Elever på Fredricelundsskolan får diplom för skarpa uppdrag!

På Karlstad kommuns nyhetssida kan vi nu läsa om de workshops vi haft med årskurs 5 på olika skolor i Karlstad. Fredricelundsskolan är en av flera skolor som dessutom fått vara med i en fördjupningsprocess. Där har eleverna reflekterat över framtida jobb och fått testa på att göra skarpa uppdrag ihop med Embracer Group –…

Läs mer

Missa inte höstens kostnadsfria kickoff med retorikexperten Elaine Eksvärd och Framtidsfrön!

Vi startar terminen fredagen den 13:e Augusti kl 10.00 till 12.00 med en digital kickoff tillsammans med retorikexperten Elaine Eksvärd på temat “Retorik för lärare – konsten att få eleverna att vilja lyssna”! Hör oss på Framtidsfrön berätta om vad vi kan erbjuda för aktiviteter och utbildningar inom entreprenörskap i skolan. Vi informerar om ett helt nytt bedömningsverktyg…

Läs mer

Låt oss presentera vinnarbidragen i Värmländska väsen 2.0!

Under våren 2021 erbjöd Framtidsfrön ihop med Bibliotek Värmland, skolklasser i åk 4-6 att delta i berättartävlingen ”Värmländska väsen 2.0”. Här kan du läsa mer om tävlingen och se de tre vinnande bidragen. Med avstamp i gammal folktro och väsenberättelser lät vi elever vara med och fundera kring vilka väsen som borde finnas i vår…

Läs mer

Framtidsfrön inspirerade under projektet Reach!

Framtidsfrön har nyligen genomfört lektioner inom projektet Reach i Region Östergötland. Reach är ett EU-projekt som ska främja integration för ungdomar mellan 15-24 år med invandrarbakgrund som riskerar att inte slutföra sin gymnasieutbildning. Projektet stödjer ungdomarna att fullfölja gymnasieutbildningen så att de i slutändan kan få jobb. Övriga deltagande kommuner är: Norrköping, Söderköping, Valdemarsvik, Ödeshög…

Läs mer

Skarpa Uppdrag x Generation Pep

Barn och ungas hälsa är en ständigt aktuell fråga, inte minst har detta synliggjorts under den rådande coronapandemin där barn och unga är de som drabbats kanske hårdast av restriktionerna i form av distansundervisning och inställda idrotts- och föreningsaktiviteter – Generation Pep Tillsammans med Generation Pep har vi på Framtidsfrön tagit fram ett av våra…

Läs mer

Dags för årsmöte!

Varmt välkommen till årsmöte för Föreningen Framtidsfrön! Datum: 13:e april Tid: 12:30-14:00 Plats: Digitalt via Teams – Länk skickas ut vid anmälan Föredragningslista Framtidsfröns årsmöte 13 april 2021. Årsmötets öppnande Val av ordförande för årsmötet Val av sekreterare för årsmötet Val av två personer att jämte mötesordföranden justera protokollet Kallelse till årsmöte enligt stadgar Fastställande…

Läs mer

Grattis till alla vinnare i Skarpa Uppdrag!

Skarpa Uppdrag är ett läromedel från Framtidsfrön i samarbete med näringslivet som baseras på verkliga problem från riktiga företag – Nu har juryn från de olika företagen gått igenom bidragen och utsett sina vinnare. Hösten 2020 gick vi live med Skarpa Uppdrag där skolor runt om i Sverige fick möjligheten att delta i vår tävling….

Läs mer

Mycket uppskattat att skapa podcast i skolan!

På Ekholmsskolan i Ekholmen strax söder om Linköping får eleverna göra sin egen podcast under lektionstid – något som de tycker är både spännande och lärorikt! Det är med hjälp av Framtidsfröns läromedel Podverkstan som eleverna i årskurs sju på Ekholmsskolan får skapa sin helt egna podcast under elevens val. “Det är kul och vi…

Läs mer