Framtidens förmågor

Låt Framtidsfrön ta med klassen på en energifylld lektion fylld av reflektion, praktiska övningar och strategiskt tänk inför framtiden. Hur kommer samhället fungera, vilka yrken är borta och vilka förmågor tror forskarna kommer bli ”heta” framöver? Och inte minst – vilka är dina förmågor just nu?

Beskrivning

Detta är en workshop utarbetad för åk 4-6 som passar att knytas ihop med SO-undervisningen och skolans mål kring Skola-Omvärld, men framför allt är den till för att öppna ögonen och motivera eleverna tidigt kring hur skola och deras egen yrkesframtid hänger ihop.

Workshopen hålls vanligtvis fysiskt men kan även genomföras digitalt med stöd av ordinarie lärare på plats.

Med hjälp av begreppen Insikt, Utsikt och Framsikt kommer detta pass motivera eleven till nuvarande och framtida utbildning samt att hitta en sysselsättning som intresserar.

”Workshopen fungerar smidigt och når fram till eleverna på ett bra sätt! Vi fick bra samtalsfrågor att arbeta vidare på efteråt och kunde kombinera den med samhällskunskapen.”

– Axel, lärare åk 5, Stockfallets skola, Karlstad.

Bokning

Varmt välkommen att kontakta oss via info@framtidsfron.se för att ta reda på mer eller för att boka den elevaktivitet som ni efterfrågar.