Entreprenörskap i skolan och eget företagande ger mersmak

Utomhusporträtt på Anette Tilly. Hon är klädd i dunjacka och college-tröja med Framtidsfrö-pin på, ler in mot kameran.
Anette Tilly är tillbaka på Framtidsfrön!

Publicerat den 20 november 2023.

Anette Tilly har lång erfarenhet av att arbeta på Framtidsfrön och uppmuntra elever till entreprenörskap. För cirka tre år sedan ville hon prova sina egna vingar och driva ett eget företag. Nu är hon tillbaka på Framtidsfrön och är redo att utveckla arbetet med vårt läromedel Snilleblixtarna. 

Välkommen Anette! Hur känns det att vara tillbaka på Framtidsfrön?

– Det känns jättebra att vara tillbaka! Jag är projektanställd för att arbeta med Snilleblixtarna, Framtidsfröns läromedel för att uppmuntra unga elevers intresse för teknik och naturvetenskap.

Vad saknade du mest under tiden som du jobbade med annat?

– Det jag saknade mest under de tre år jag var borta var den energi jag fick från lyckade samverkansprojekt mellan skola och näringsliv. Att möta alla engagerade människor som vill utveckla det samarbetet!

Berätta lite om dig själv! Vem är och vad drivs du av? 

–  Jag arbetade på Framtidsfrön i 9,5 år med blandade uppdrag innan jag kände att jag själv ville testa att driva företag. Jag driver fortsatt företaget Svecia Travels tillsammans med min kompanjon Lotta Karlsson, ett turismföretag som ordnar och säljer paketresor främst längs Göta kanal och i Östergötland där vi också guidar. Vi ordnar även boende åt cyklister som kommer till Motala för att cykla Vätternrundan. Att kombinera entreprenörskap i skolan med eget företagande ger mig ett annat perspektiv på företagandets villkor och hur man kan samverka med skolan. 

Vad ser du mest fram emot under nästkommande halvår?

–  Jag ser fram emot att utveckla arbetet med läromedlet Snilleblixtarna, skapa en arena för skolor att visa upp sitt arbete. Jag ser också fram emot att öka samverkan mellan skola och näringsliv/arbetsliv och öka teknikintresset bland barn och unga.

Är du intresserad av att veta mer om Snilleblixtarna? Hör av dig till Anette på anette.tilly@framtidsfron.se eller via telefon, 072-083 00 84.