Fyra frågor till Anna, ny kollega på Framtidsfrön

Porträtt på Anna Svensson.
Välkommen Anna, ny kollega på Framtidsfrön!

11 januari 2023

Nytt år, ny termin och ny kollega hos oss på Framtidsfrön! Anna Svensson kommer att jobba som kommunikatör på vårt kontor i Stockholm. Här svarar hon på fyra snabba frågor om sig själv och sin nya roll på Framtidsfrön.

Hej Anna, och välkommen! Vem är du, och hur känner du inför din nya roll?

Tack! Jag är en glad och kreativ person som oftast tar mig an nya utmaningar med nyfikenhet, så även denna nya roll! På fritiden är jag spinninginstruktör och cyklar med min hund, och varvar det med att sträckkolla serier medan jag stickar.

Jag älskar mötet mellan människor och är intresserad och fascinerad av kommunikation – hur vi bäst framför budskap för att det ska landa väl hos mottagaren. Jag ser fram emot att grotta mig in i en helt ny bransch och målgrupp som jag nu kommer att möta på Framtidsfrön!

Vad hoppas du kunna uppleva och uppnå under ditt första halvår hos oss?

Framför allt hoppas jag på att få en inblick i hur verksamheten fungerar och få åka ut till skolor och möta alla de elever och skolpersonal som ju är skälet till att Framtidsfrön ens finns till! Jag hoppas även kunna bygga upp ett strategiskt arbete kring Framtidsfröns sociala medier och andra kommunikationskanaler.

Framtidsfrön växer ständigt och efterfrågan på våra workshops och digitala praopaket är stor – hur känns det att komma in i en verksamhet med full fart?

Jag älskar full fart! Det känns ändå skönt att få komma in så här i början av terminen och få en liten mjukstart innan det drar igång på riktigt. Men så fort jag har blivit varm i kläderna är jag redo att kavla upp ärmarna! Från att bara ha arbetat i stora organisationer känns det även trevligt att få jobba på en så familjär verksamhet som Framtidsfrön.

Du får välja en av alla de saker vi på Framtidsfrön jobbar med som du tycker är extra spännande – vilken del är det och varför valde du den?

Något som jag fastnade för direkt är tävlingen Världens bästa problemlösare, där företag får förmedla ett verkligt problem ur deras verksamhet till elever som de sedan ska försöka lösa. Det är ett fantastiskt sätt att engagera eleverna i samhället och få dem att förstå nyttan med skolans alla ämnen. Det önskar jag att jag hade haft när jag gick i grundskolan!

Tack Anna och igen, varmt välkommen till oss på Framtidsfrön!

Du kan komma i kontakt med Anna genom att mejla anna.svensson@framtidsfron.se.

Vill du veta mer om våra läromedel eller workshops?