Vårens första kickoff – En succé!

​Onsdagen den 9/2 samlades pedagoger, SYV, rektorer, utbildningschefer och många andra från skolor runt om i Sverige för att delta i en kickoff arrangerad av oss på Framtidsfrön tillsammans med Demokratiagenten Barakat Ghebrehawariat på temat “Hur kan vi tillsammans skapa inkluderande miljöer och klassrum?”.

Vi vill börja med att tacka alla er som deltog, lyssnade och ställde kloka frågor! Ett speciellt tack vill vi såklart också rikta till vår fantastiska föreläsare Barakat som gav oss alla en hel del tankar kring hur vi kan bryta normer och använda vårt språk till att förbättra de miljöer vi befinner oss i – i skolan och privat.

Var du en av dom som tyvärr missade kickoffen eller deltog du och kände att det här vill jag att mina kollegor, vänner, barn eller gamla far- / morföräldrar ska lyssna på så är det bara att KLICKA HÄR eller i bilden ovan för att komma till den inspelade länken (Videon finns tillgänglig till den 18 Februari).

I starten av vår kickoff berättade vi på Framtidsfrön hur vi under 2021 hjälpt flera skolor runt om i Sverige med sin PRAO. Under pandemin har det varit många som hört av sig till oss och bett om hjälp med allt från tips och trix för PRAO till planering av en komplett digital PRAO vecka. Mer om hur vi kan hjälpa till med detta finns att läsa i vårt digitala praopaket och vi bokar gärna in möten för att berätta mer och se hur vi kan hjälpa er med årets PRAO.

Nedan följer några av de tips Barakat delade med sig av under sin föreläsning:

Länsstyrelsen Stockholm – Vidga Normen

Region Värmland – Schysst kommunikation

Boktips – Att leva feministiskt av Sara Ahmed

Rapporter: Barnombudsmannen, Rädda barnen och Friends