Digital infoträff om projektet Skapa en bok den 30 maj

Elever har skapat sina egna böcker och sålt dem på Värmlands bokfestival. Här får de för första gången se sina egentillverkade böcker.

Publicerat den 20 maj 2024.

Succén är tillbaka! För åttonde året arrangerar Framtidsfrön satsningen “Skapa en bok” för elever i årskurs F-9 i Värmland. I projektet får eleverna tillsammans skapa en egen bok som sedan trycks upp i hårdpärm. Avslutningsvis får eleverna visa upp och sälja böckerna på Värmlands bokfestival under höstterminen. Anmäl dig till en digital informationträff den 30 maj kl. 15.00-15.40 om du är intresserad av att veta mer!

Om projektet Skapa en bok

Projektet riktar sig till grundskolor i kommunerna Kil, Storfors, Munkfors, Forshaga, Säffle, Hagfors, Eda, Årjäng, Grums, Arvika och Hammarö i Värmland. Eleverna får via sitt bokskapande utveckla sin kreativitet, samarbetsförmåga och företagsamhet. Temat för hösten är “må bra” och ni får skapa det innehåll ni själva önskar. Kanske blir det noveller, foton, tidningar, dikter, teckningar eller något helt annat. Låt kreativiteten flöda!

I projektet finns utrymme att producera 6 stycken olika böcker, som trycks upp i 100 exemplar vardera. Ni kan välja att skapa en bok per klass eller jobba i ett klassöverskridande arbete. Det här ingår i projektet:

  • 1 bok per arbetande grupp (en klass eller en klassöverskridande grupp).
  • 100 upptryckta exemplar per bok till ett mycket reducerat pris.
  • Framtidsfrön tillhandahåller stöd och hjälp under arbetsprocessen.
  • Votum förlag hjälper till med layout och tryckning av böckerna.
  • Region Värmland står för monterplats under Värmlands bokfestival i november.

Digital infoträff den 30 maj

Är du nyfiken och vill veta mer? Framtidsfrön anordnar en digital informationsträff den 30 maj kl. 15.00-15.40. Där går vi igenom projektet i detalj och det finns möjlighet att ställa frågor. Anmälan krävs!

Skapa en bok är ett samarbete mellan Framtidsfrön, Kulturrådet, Region Värmland och Votum media.