Webbinarium: Kreativt kaos – en framtidsförmåga

Anmäl dig till vårt kostnadsfria webbinarium om hur du kan använda kreativitet i klassrummet.

Hur fungerar egentligen kreativitet, och varför behöver vi jobba med det i alla ämnen i skolan? Välkommen till ett kort inspirationswebbinarium där vi djupdyker i förmågan kreativitet och hur hjärnan fungerar i kreativt skapande.  

Datum: 16 april 
Tid: 15.30-16.00 
Var: Teams-webbinarium 
För vem? Pedagoger eller annan skolpersonal i grundskolan 

Att vara kreativ är en entreprenöriell förmåga som är viktig i arbetslivet och för att driva samhället framåt. I ett kreativt tillstånd är vi lösningsorienterade, ser möjligheter istället för hinder och kan hitta nya lösningar. I den digitala och snabbt föränderliga värld vi lever i behöver vi ha samhällsmedborgare som driver utvecklingen framåt, därför är det viktigt att barn och unga får utveckla den kreativa förmågan genom hela grundskolan. 

Vår kollega David Olofsson förklarar med avstamp i forskning hur vår hjärna fungerar i kreativt skapande, och hur vi kan skapa en kreativ läromiljö i klassrummen. David är utbildad beteendevetare och jobbar idag som inspiratör på Framtidsfrön. Genom sitt jobb träffar han hundratals elever om året och inspirerar dem till att skapa en framtid som de själva vill ha.  

Webbinariet pågår i 30 minuter, därefter öppnar vi upp för frågor och diskussion. Välkomna! 

Kan du inte delta? Anmäl dig ändå så skickar vi en inspelad version av webbinariet i efterhand!