Innovationsprojekt för elever i årskurs F-6

Publicerat den 21 februari 2024.

Vill du göra något nytt och roligt med din klass? Nu söker vi dig som är lärare för åk F-6 i Östergötland och som vill engagera dina elever i ett innovationsprojekt! Genom Snilleblixtmetoden får eleverna öva på förmågor som kreativitet, problemlösning och initiativtagande. Klassen bjuds sedan in till Framtidsfröns Snilleblixtmässa, där eleverna får visa upp de uppfinningar som de jobbat med under vårterminen. Anmälan och deltagandet är gratis! 

Snilleblixtarna är ett läromedel som uppmuntrar unga elevers intresse för teknik, naturvetenskap, uppfinningar och entreprenörskap. Genom att få utforska, prova sig fram och skapa egna uppfinningar får eleverna bland annat öva på kreativitet, problemlösning och initiativtagande. En stor del av arbetet är också att eleverna ska få visa upp sina uppfinningar för omvärlden. Därför anordnar Framtidsfrön en Snilleblixtmässa där samtliga klasser från Östergötland som jobbat med konceptet blir inbjudna! 

Om Snilleblixtmässan 

När? 26 april 12.00-15.30 

Var? Flygvapenmuseum, Carl Cederströms gata 2, Linköping 

Utöver att få visa upp sina uppfinningar får eleverna också möjlighet att: 

  • träffa AI-roboten Elsa 
  • prova olika VR-upplevelser  
  • lösa olika klurigheter 

Till de klasser som anmäler sig erbjuder Flygvapenmuseum en skolvisning till halva priset under 2024. Läs mer om skolprogrammen här. Snilleblixtmässan anordnas tillsammans med Flygvapenmuseum, Linköpings kommun och Skill. 

Anmälan 

Vill du genomföra Snilleblixtkonceptet med dina elever samt delta på Snilleblixtmässan? Anmäl deltagande senast 8 mars till anette.tilly@framtidsfron.se. Begränsat antal platser!  

Anmälan och genomförandet är kostnadsfritt! Om du är ny till konceptet håller vi gärna en workshop på ca 2 timmar för ert arbetslag där vi går igenom konceptet och visar hur ni kan arbeta med eleverna kring snilleblixtarna.