Givande möten när Framtidsfrön firade 20 år

Framtidsfrön bjöd in till en eftermiddag med mingel och tal för att fira sitt 20-årsjubileum!

3 februari 2023

I över 20 år har Framtidsfrön jobbat för att stärka det entreprenöriella förhållningssättet i skolor. Igår anordnade vi ett jubileum på vårt kontor i Linköping, där allt började för 20 år sedan! Det var en härlig eftermiddag med möten mellan politik, region, kommuner och skolpersonal.

Framtidsfrön grundades 2002 och började som ett EU-projekt med Länsstyrelsen, LO och Svenskt näringsliv i ryggen. Projektet föddes ur en övertygelse om att entreprenörer formas redan i ung ålder och att ett förhållningssätt som främjar entreprenörskap bör genomsyra hela skolan.

– Entreprenörskapet ska löpa som en röd tråd genom hela elevens skolgång. Det förbereder eleverna för arbetslivet och skapar möjligheter för att vara en aktiv samhällsmedborgare, sa Carina Hafrén från Skolverket, som höll ett tal under jubiléet.

Idag drivs Framtidsfrön som en ideell förening och är verksamt i hela landet. Nuvarande ordförande i Framtidsfröns styrelse, Frida Boklund, deltog också under eftermiddagen och såg fram emot ytterligare 20 framgångsrika år!

Vill du veta mer om vår verksamhet och hur vi kan hjälpa dig, din skolpersonal eller dina elever? Tveka inte att kontakta oss!