Vi säger hej till Filippa i Östergötland!

Hej Filippa, välkommen till Framtidsfrön och till vårt kontor i Östergötland! Berätta om dig själv och beskriv hur känns det att äntligen vara på plats?  

Hej! Tack så mycket, det känns jätteroligt att äntligen vara på plats på Framtidsfrön. Jag har känt till verksamheten sedan länge och har alltid tyckt att det verkar som en spännande och rolig arbetsplats, därför är jag så taggad på att dra igång.  

Jag är en driven person som gillar att se utveckling och förbättring i allt jag tar mig an, både på jobbet och i privatlivet. Den största delen av min fritid spenderar jag med kompisar, annars tycker jag om att vara i naturen eller på gymmet. Jag är också väldigt social och älskar att möta nya människor i olika sammanhang, då jag tror på att man kan lära sig något av alla man träffar. Andra intressen jag har är musik och läsning, dock är det inte alltid helt enkelt att hitta tiden till det.  

Höstterminen är börjar lida mot sitt slut. Det har varit full av elevlektioner, utbildningar och workshops – hur känns det att få möjligheten att inspirera barn och unga på Framtidsfrön?  

Det är så himla roligt! Det var inte alls länge sedan jag själv gick i skolan, så det känns såklart lite ovant att jag nu är på andra sidan skolbänken, men jag är riktigt peppad. Dels att kunna inspirera och utbilda andra om så pass viktiga teman, men också på att själv inspireras och lära mig nya saker!  

Du har bland annat arbetat som butikschef – vad tror du att du kan ta med dig för förmågor och erfarenheter som du kan dra nytta av i din roll som inspiratör och utbildare?  

Det finns säkert många bra förmågor som jag kan ta med mig till min nya roll. Exempelvis att vara lösningsfokuserad, lyhörd och strukturerad. Jag försöker att se möjligheter istället för hinder och ta in så många perspektiv som möjligt för att hitta den optimala lösningen. Jag har också lärt mig vikten av en bra kommunikation och ett bra samarbete, och hur avgörande det är för ett bra resultat. De förmågorna och erfarenheterna tror jag kommer komma till användning även i rollen som inspiratör och utbildare! 

Framtidsfrön firar 20 år i år. Om du får välja helt fritt – hur skulle du vilja fira vårt jubileum?  

Oj det var inte en helt enkel fråga, men jag skulle såklart vilja fira med alla de som jobbar inom Framtidsfrön och med massvis av fika! Det skulle också vara roligt att se hur verksamheten har utvecklats över åren, då vi ju fortsätter att växa hela tiden.