Över tusen elever anmälda till tävlingen Världens bästa problemlösare

En vecka har gått sen lanseringen av Framtidsfröns nationella tävling “Världens bästa problemlösare” och redan nu har över 1000 elever blivit anmälda från skolor runt om i Sverige!

Vi är oerhört glada över den positiva respons vi fått från de deltagande skolorna som bl.a. kommer från Helsingborg i söder via Lammhult och Linköping vidare till Stockholm och Bollnäs – Elever från lågstadiet hela vägen upp till årskurs nio är representerade och kommer fram till den 23:e December jobba med sina lösningar på de olika problem som våra uppdragsgivare ställs inför och behöver hjälp med!

Självklart kan du och dina elever fortfarande vara med! Arbeta med lösningarna under flera veckor eller kanske bara en dag, ni bestämmer!

Tävlingen som är en del av vårt mest populära läromedel Skarpa Uppdrag går ut på att elever ges möjlighet att, genom att arbeta entreprenöriellt och innovativt, också ta initiativ, lösa problem och använda sin kreativitet till att arbeta fram egna idéer och lösningar på verkliga problem.

Problem som kommer från våra nio olika samarbetspartners och uppdragsgivare och handlar om exempelvis:

✔ Hur framtidens skola ska se ut och vilka ämnen är viktiga?

✔  Hur vi kan göra att tv-spelande skapar en bättre miljö?

✔  Hur tar man del av framtidens nyheter?

✔  Vad gör man med återvunnet stål?

Dessa och flera andra spännande och roliga frågeställningar som våra verkliga uppdragsgivare alla ser fram mot att se kreativa lösningar på!

Du och ni är världens bästa problemlösare!