Glass, cheesecake och smoothie – Vinnande mellanmål i lokalt skarpt uppdrag!

Klicka på bilden för att komma till SVT:s inslag om “Bästa Mellanmålet”

Totalt har cirka 350 elever från 15 mellanstadieklasser från hela Värmland varit med i tävlingen ”Bästa mellanmålet” som är ett lokalt skarpt uppdrag där uppdragsgivaren är Wermlands Mejeri. Utmaningen var att skapa nya, nyttiga och goda mellanmål av mejeriprodukter.

Med lite mellanmål i kroppen orkar man mycket mer, men vad är ett nyttigt och gott mellanmål? Så löd uppdraget från Wermlands Mejeri som vi på Framtidsfrön använda för att sätta igång elevernas kreativitet och skaparglädje då de tävlade om att ta fram det bästa receptet baserat på en mejeriprodukt från Wermlands mejeri.

Tre vinnare har nu korats och i inslaget från SVT möter ni Amela, Thea, Filippa och Frank från klass 5A i Hultbergsskolan som tillsammans med de övriga två vinnarna få fina priser från Wermlands Mejeri och sitt recept inspelat tillsammans med riktiga proffsfilmare. Inspelningen är nu i full gång och recepten kommer inom kort publiceras på vår webb och sociala medier – Håll utkik!

Undertiden eleverna jobbat med “Bästa mellanmålet” har det inte bara skapats smaskiga saker utan eleverna har arbetat entreprenöriellt mot flera kursplanemål i svenska, hemkunskap och NO.

Har du en idé på ett skarpt uppdrag du skulle vilja genomföra i er kommun? Ta kontakt med oss!