Låt oss presentera vinnarna av Skarpa Uppdrag!

Varje år arrangerar Framtidsfrön tillsammans med våra samarbetspartners en tävling i Skarpa Uppdrag – Vårt mest nedladdade läromedel där varje uppdrag baseras på ett verkligt problem från en verklig avsändare!

Tusentals elever runt om i Sverige har med start höstterminen 2021 hela vägen fram till starten av 2022 arbetat med kreativa lösningar på verkliga problem som våra samarbetspartners ställs inför exempelvis: Hur kan ett TV-spel förbättra miljön? Vilken produkt kan hjälpa familjer i ekonomisk utsatthet? Hur får man fler unga att söka sig till industribranschen?

I Skarpa Uppdrag får eleverna möjlighet att, genom att arbeta entreprenöriellt och innovativt, också ta initiativ, lösa problem och använda sin kreativitet till att arbeta fram egna idéer och lösningar på verkliga problem.

Mängder av lösningar har skickats in till tävlingen och kreativiteten har visat lösningar i form av inspelade draman, raplåtar, presentationer, berättelser, reklamkampanjer m.m.

Juryn bestående av representanter från våra samarbetspartners har efter noggranna överläggningar kommit fram till vilka bidrag som utses till vinnare och de presenteras i en video med motivering under respektive kategori nedan.

Ett stort grattis till alla vinnare för era fantastiska bidrag och otroliga engagemang!

Ett stort tack till alla elever som deltagit i tävlingen och till våra fantastiska samarbetspartners som deltagit i tävlingen – Liseberg, Embracer Group, Uddeholm, Majblomman, NWT, Flygvapenmuseum och NCC!

Vinnarna kommer kontaktas av oss på Framtidsfrön för att motta sina priser!

2021 års tävling är nu avslutad men du kan självklart fortfarande fortsätta lösa riktiga problem från företag och organisationer hela vägen till att tävlingen öppnar igen Höstterminen 2022!