Vi ses väl i Norrköping under SSA?

Framtidsfrön medverkar under SSA rikskonferens som i år firar sitt 20-årsjubileum i Norrköping den 6-7 april 2022. Hit välkomnas vi till en mötesplats för ett samhälle i förändring där vi kommer kliva ytterligare ett steg in i framtiden, under en konferens där det osynliga görs synligt!

Framtidsfröns huvuduppdrag under konferensen har varit tävlingen Skarpa Uppdrag, där Samhällsbyggnadskontoret i Norrköping tagit fram ett för konferensen specialanpassat uppdrag som över 300 elever från åk 1-9 har tagit sig an och jobbat med. Bidragen är inskickade och juryn kommer att utse tio bidrag som kommer få visa upp sina lösningar den 6:e april under konferensen. På plats presenteras det vinnande bidraget som utses av vår eminenta jury!

Vidare under konferensen kommer vi på Framtidsfrön bjuda in till vår interaktiva workshop: “Interaktivt studiebesök i klassrummet” – Hur ser en vanlig dag ut för en mekaniker eller miljöingenjör ut på ett stålföretag? Varför är det så viktigt att mäta temperatur och ph-värde i sjön som ligger precis bredvid fabriken? Och vad är ens en smältare?

Anmäl dig här och få mer information inför vår workshop där vi gör ett studiebesök på ett av Sveriges största industriföretag med hjälp av 360-filmer.

Vi kommer att introducera er för en metod som syftar till att stärka elevers kunskap om arbetsmarknaden och samtidigt visa på att det de lär sig i skolan har de sedan nytta av i arbetslivet. Lustfyllt och lärorikt precis som det ska vara!

Syftet med konferensen är att belysa samverkan mellan utbildningsväsendet och arbetslivet från förskola upp till högskola. Den visar även hur studie- och yrkesvägledning följer som en röd tråd parallellt med detta. 2022 kommer temat Visualisering, digitalisering och innovation stå i rampljuset.

Konferensen vänder sig till dig som arbetar inom skola och utbildning, näringsliv, offentlig sektor, politiker samt myndigheter och aktörer inom arbetsmarknads- och utbildningssystemet.

Vi ses där!