Missa inte årets första digitala och helt kostnadsfria kickoff med oss på Framtidsfrön och Demokratiagenten, Barakat Ghebrehawariat!

Foto: Joshua Kissi 

Äntligen något att se fram emot under 2022Välkommen till årets första digitala kickoff med oss på Framtidsfrön och Demokratiagenten, Barakat Ghebrehawariat! Sätt redan nu en notis i kalendern för den 9:e Februari kl 15.30 och passa på att anmäl dig och dina kollegor här!

Framtidsfröns vision är att ge unga drivkraft och motivation för framtiden. Det gör vi genom att utbilda i att arbeta med entreprenörskap i skolan. Skollagen säger att skolan ska arbeta för att kompensera för elevers olika bakgrund och förutsättningar. En del i detta arbete är att vi ska arbeta för att skapa inkluderande skolmiljöer och klassrum. Hör oss på Framtidsfrön berätta om hur vi i skolan kan ge eleverna förutsättningar för att få koll på sina förmågor och få medel att skapa sin egen framtid och hur vi kan bidra till ungas ökade valkompetens!

Hur kan vi tillsammans skapa inkluderande miljöer och klassrum? Har du teoretisk ångest*? Är du rädd för att säga fel trots att du vill göra rätt i mångfaldsarbetet? Behöver du en kompass i begreppsdjungeln?

TRUMVIRVEL!

Vi på Framtidsfrön är glada för att kunna presentera vårens första föreläsare; Barakat, den bästa personen för jobbet med sina uppskattade föreläsningar i mångfald, inkludering och normkritisk kommunikation

Barakat Ghebrehawariat är utbildad statsvetare och har en kandidatexamen inom journalistik från Stockholms universitet och har även läst kommunikation vid University of Washington. Barakat är en flitigt anlitad föreläsare, rådgivare och opinionsbildare med lång erfarenhet av att arbeta med normkritik och mångfald utifrån ett kommunikationsperspektiv. Han är även juryledamot för Allbrightpriset, styrelseordförande för Fanzingo och stående mångfaldsexpert på TV4 Nyhetsmorgon.


När? Var? Hur?

Onsdagen den 9:e Februari kl 15.30

(Sändningen pågår ca 1,5 timma och sänds via Youtube)

Sista datum för anmälan 2:a Februari

Psst…. Sprid gärna informationen vidare till dina kollegor för fler härliga personer på terminens första kickoff!

Inbjudan kring vår kickoff kom först ut i vårt nyhetsbrev – Vill du också bli först med nyheter, inbjudningar, spännande intervjuer och annat kul från oss på Framtidsfrön så är du bara ett musklick bort!

* Teoretisk ångest är ett uttryck som i all sin träffsäkerhet sätter fingret på ett samtida syndrom – rädslan för att göra fel och möta kritik när man uttalar sig eller agerar i frågor som rör mångfald och jämlikhet. Teoretisk ångest låter sig beskrivas som en intellektuell matthet inför en rörlig och bitvis rörig begreppsflora där ”nya” ord tycks växa fram som svampar ur jorden: vithet, makt, rasifiering, cisnorm, intersektionalitet, privilegier, transfobi, etcetera.