Hur ska framtidens journalistik förmedlas?

I dagens digitala samhälle finns det många olika nyhetskällor och nyheter sprids även via sociala medier. Det är inte alltid så lätt att veta vad som faktiskt är sant och vem som är den egentliga avsändaren.

I Framtidsfröns läromedel Skarpa Uppdrag får elever över hela Sverige lösa problem, samarbete och vara kreativa! Uppdragen är verkliga och bygger på miljö-, etiska- eller moraliska dilemman som de deltagande företagen och organisationerna har identifierat i sin verksamhet.

“För oss på NWT är det viktigt att engagera oss i Framtidsfrön för att lära känna och få värdefulla utbyten med barn och unga. Information och fakta har aldrig varit så lättillgängligt som idag, för oss blir det därför viktigt att skapa medvetenhet och kritiskt tänkande bland barn och unga för när de konsumerar nyheter. Vi vill samtidigt uppmuntra kreativt tänkande och idéer för hur unga vill konsumera nyheter. Det för att vi ska veta hur vi på bästa sätt ska förmedla morgondagens journalistik.” – NWT

NWT – Nya Wermlands Tidning är ett av flera deltagande företag och låter elever över hela Sverige komma på lösningar på just deras frågeställningar kring bl.a. Fake News och hur framtidens journalistik ska förmedlas och även nå en yngre målgrupp. Frågeställningarna är anpassade för elever i årskurs F-9: Från första September deltar de också i vår tävling i Skarpa Uppdrag där fina priser utlovas till vinnaren i varje uppdrag!

Välkommen att delta i tävlingen och till ett kreativt arbete med entreprenörskap i skolan!