Hälften av dagens barn och ungdomar får i sig för mycket socker enligt Livsmedelsverket!

Företaget LevaSockerfri arbetar med att hjälpa grupper och individer jobba aktivt för att hantera och förebygga de konsekvenser många får av vår moderna livsstil.

I Framtidsfröns läromedel Skarpa Uppdrag ges Sveriges elever möjligheten att arbeta med riktiga uppdrag från riktiga företag och organisationer – Leva Sockerfri är nästa företag att presentera för 2021 års tävling i Skarpa Uppdrag som är i full gång sedan den första september.

“Idag vet vi att socker inte är något som kroppen mår bra av att äta för ofta. Hälften av dagens barn och ungdomar får i sig för mycket socker enligt Livsmedelsverket.” berättar Frida som är representant för Leva Sockerfri och ber om hjälp från elever runt om i Sverige med att ta reda på hur mycket socker det finns i det vi äter och komma på alternativ mat och snacks som barn och ungdomar faktiskt gillar.

När eleverna använder sig av detta specifika uppdrag kan de tillsammans i klassrummet fundera på frågeställningar som vad socker egentligen är för något? Hur tar man reda på hur mycket socker det finns i matvaror?

Skarpa Uppdrag är ett kul och spännande sätt att arbeta i skolan på ett entreprenöriellt och innovativt sätt – Där eleverna tar initiativ, löser problem och använder sin kreativitet till att arbeta fram egna idéer och lösningar på verkliga problem från riktiga uppdragsgivare.

I årets tävling finns många spännande uppdrag från företag och organisationer som väntar på era elevers kreativa lösningar – Börja tävla nu och få möjligheten att vinna fina priser!