Majblomman vill låta barn påverka och tänka till om samhället!

Låt dina elever vara med och hjälpa barn och familjer som lever i ekonomisk utsatthet genom att tillsammans lösa just deras uppdrag i vårt läromedel Skarpa Uppdrag!

Den första september lanserade vi på Framtidsfrön årets tävling i ett av våra mest populära läromedel, Skarpa Uppdrag! Här får eleverna möjlighet att lösa riktiga uppdrag från flera riktiga företag eller organisationer och får dessutom feedback på sina lösningar!

En av de organisationer som är med oss. Majblomman grundades redan 1907 och har sedan dess hjälpt mängder av familjer som har det svårt ekonomiskt. Varje år säljer tusentals barn Majblommor i Sverige, men alla vet inte vad som händer med pengarna som samlas in och därför behöver Majblomman era elevers hjälp att sprida informationen om detta samt tips på nya produkter.

Majblomman har i över hundra år sett till att barn har varit med och förändrat världen, och genom att delta i Skarpa Uppdrag vill vi ge barn ett nytt sätt vara med och påverka och tänka till om samhället. Vi hoppas dessutom att fler barn ska få kännedom om vad Majblomman gör, och om möjligheten att söka ekonomiskt stöd.” – Tove Lindahl Greve, Majblommans generalsekreterare

När ni tar er an Majblommans uppdrag får eleverna börja med att reflektera över och diskutera frågorna: Finns det fattiga barn i Sverige och vad beror det i sådana fall på? Hur påverkar det ett barn när familjens pengar inte räcker till? Vad tror du att Majblomman gör för att hjälpa barn som lever i ekonomisk utsatthet? Vad skulle du vilja göra för att hjälpa någon som inte har pengar så det räcker?

Skarpa Uppdrag gör så eleverna får möjlighet att, genom att arbeta entreprenöriellt och innovativt, också ta initiativ, lösa problem och använda sin kreativitet till att arbeta fram egna idéer och lösningar på verkliga problem i en rolig tävling. Skarpa Uppdrag fungerar i allt från Förskoleklass till årskurs 9 och uppdragen är uppdelade i olika svårighetsgrad för att kunna utmana era elever.