Skolpersonal från hela Sverige deltog i Framtidfröns digitala kickoff!

Hundratals pedagoger, SYV och rektorer från Kalix i norr till Helsingborg i söder samlades tillsammans med oss på Framtidsfrön och Elaine Eksvärd för en digital kickoff på temat “Retorik för lärare – konsten att få elever att vilja lyssna”.

Stort tack till alla er som deltog och ställde intressanta frågor och stort grattis till er som vann fina priser under föreläsningen och det avslutade quizet! Stort tack också till vår gästföreläsare Elaine Eksvärd från Snacka Snyggt!

Under kickoffen presenterade Framtidsfröns verksamhetschef Sofia Talborn Björkvi resultatet från EU-projektet ESSENCE – Ett verktyg för bedömning av entreprenöriella förmågor!

Syftet med projektet har varit att utveckla en metod för att strukturera bedömning och självutvärdering (för elever) i entreprenöriella förmågor och resultatet är ett webbaserat verktyg som är fritt att använda.

Under hösten kommer det finnas matriser i flera entreprenöriella förmågor på framtidsfröns webb, anpassade efter svenskt betygsystem – Håll utkik i vårt nyhetsbrev för att inte missa detta!

Läs mer om Europakommisionens ramverk för entreprenöriellt förhållningssätt, EntreComp

Missa inte kommande events och andra nyheter från Framtidsfrön – Prenumerera på vårt nyhetsbrev!