Grattis till alla vinnare i Skarpa Uppdrag!

Skarpa Uppdrag är ett läromedel från Framtidsfrön i samarbete med näringslivet som baseras på verkliga problem från riktiga företag – Nu har juryn från de olika företagen gått igenom bidragen och utsett sina vinnare.

Hösten 2020 gick vi live med Skarpa Uppdrag där skolor runt om i Sverige fick möjligheten att delta i vår tävling. Över 3000 nedladdningar har skett från Framtidsfröns plattform och mängder av fantastiska bidrag har skickats in!

Varje uppdrag i tävlingen baseras på ett verkligt problem hos de företag och organisationer som deltar. Dessa uppdrag har företagen själva inte hittat någon lösning på och har varit otroligt förväntansfulla på vad för kreativa lösningar som skulle komma in från eleverna.

Under arbetet med Skarpa Uppdrag får eleverna möjlighet att, genom att arbeta entreprenöriellt och innovativt, också ta initiativ, lösa problem och använda sin kreativitet till att arbeta fram egna idéer och lösningar på verkliga problem i en rolig tävling.

Vår jurygrupp bestående av representanter från de olika medverkande företagen har nu gått igenom bidragen och utsett följande vinnare:

Vinnare Skarpa Uppdrag Majblomman

Vinnare Skarpa Uppdrag Liseberg

Vinnare Skarpa Uppdrag NCC

Vinnare Skarpa Uppdrag Kompan Årskurs 8

Vinnare Skarpa Uppdrag Kompan Årskurs 6

Vinnare Skarpa Uppdrag Bästa Presentation

Vinnare Skarpa Uppdrag Nya Wermlands Tidning

Vinnare Skarpa Uppdrag Flygvapenmuseum

Vi vill rikta ett stort tack till alla elever som deltagit i tävlingen samt de företag som bidragit med ett fantastiskt samarbete och stort engagemang – Majblomman, Liseberg, NCC, Kompan, NWT och Flygvapenmuseum