Här har vi samlat svar på några av de vanligaste frågorna som vi på Framtidsfrön brukar få.

Vad innebär ett entreprenöriellt förhållningssätt?

Svar: Ett entreprenöriellt förhållningssätt fokuserar på öppna, kreativa uppgifter, gärna med en verklig uppdragsgivare eller mottagare utanför skolan. Att låta elever ta ansvar och lära av varandra och samhället och att göra något ”på riktigt” gör att motivationen och drivkraften ökar hos eleverna.

Hur kommer vi igång på vår skola?

Svar: Ni är välkomna att kontakta oss på info@framtidsfron.se och boka en kostnadsfri workshop för all personal så att ni kan komma igång med entreprenörskap i skolan. (Resekostnader kan tillkomma.)

Vad kostar det att använda Framtidsfröns material?

Svar: Alla våra läromedel är digitala och kostnadsfria och finns tillgängliga att ladda ned via vår hemsida under fliken Läromedel. Om du vill boka en elevaktivitet eller en workshop för skolpersonal finns priserna under fliken Utbildningar och aktiviteter.

Kan vi bli medlemmar hos Framtidsfrön?

Svar: Framtidsfrön är en ideell förening, vilket betyder att skolor, kommuner och företag är välkomna som medlemmar hos oss. För kommuner, organisationer eller företag kostar ett årsmedlemskap 8000 kronor. För enskilda skolor ligger kostnaden på 1000 kronor. Kontakta oss på info@framtidsfron.se för att bli medlem!

Varför ska jag skapa ett konto på Framtidsfröns plattform?

Svar: Genom att skapa ett konto i vår plattform kan du tillsammans med dina elever jobba med läromedlen direkt i verktyget. Det ger dig som pedagog en bättre överblick och det blir enklare att mäta elevernas progression. 

Hittar du inte det du söker?