Utbildningar & Aktiviteter

Vad är entreprenörskap i skolan? Varför och hur ska jag arbeta med det i min dagliga undervisning? Vi kommer gärna till din skola och berättar!

Utbildningar

Framtidsfrön kommer gärna till din skola och pratar om det entreprenöriella förhållningssättet och hur man kan använda det i den dagliga undervisningen. Ni får även chansen att själva kavla upp ärmarna och prova på några av våra övningar.

Innovation och Teknik – Snilleblixtarna

En halvdagsutbildning där vi går igenom Snilleblixtmetoden som uppmuntrar elevers intresse för teknik, naturvetenskap, uppfinningar och entreprenörskap på samma gång som deras kreativitet, nyfikenhet och lust att lära stimuleras.

Läs mer

Webbutbildning: Entreprenörskap i skolan

Gå vår digitala utbildning om entreprenörskap i skolan. Kursen är helt kostnadsfri!

Läs mer

Entreprenörskap heldag

Vi går på djupet i vad som är entreprenörskap i skolan, varför man ska arbeta med det och hur. Vi arbetar med såväl teoretiska som praktiska exempel.

Läs mer

Entreprenörskap: halvdag

En halvdagsutbildning fylld med inspiration och praktiska exempel på hur ni arbeta med entreprenöriellt lärande i undervisningen.

Läs mer

Workshop

Vill du arbeta med våra läromedel och vill ha inspiration och stöd i hur du kan planera dina lektioner? Boka in en workshop och fördjupa er i materialet tillsammans med oss.

Läs mer

Skolaktiviteter

Vi kommer gärna till din skola och genomför lektioner och aktiviteter med eleverna. Vi pratar arbetsmarknad, tränar entreprenöriella förmågor och låter eleverna hitta sin motivation och drivkraft.

Forma din framtid (7-9)

Vilka förmågor efterfrågar arbetsgivare? Hur skaffar man praktikplats eller sommarjobb? Vi guidar eleverna i arbetsmarknaden och inspirerar dem att forma sin egen framtid.

Läs mer

Digitalt Framtidsquiz (4-6)

I ett lekfullt ”gameshowformat” håller Framtidsfrön en quiz som blandar frågor, fakta och reflektion om framtiden, förmågor och arbete.

Läs mer

Framtidens Förmågor (4-6)

Låt Framtidsfrön ta med klassen på en energifylld lektion fylld av reflektion, praktiska övningar och strategiskt tänk inför framtiden. Hur kommer samhället fungera, vilka yrken är borta och vilka förmågor tror forskarna kommer bli ”heta” framöver? Och inte minst – vilka är dina förmågor just nu?

Läs mer

Forma din framtid (7-9) – Digitalt

Vilka förmågor efterfrågar arbetsgivare? Hur skaffar man praktikplats eller sommarjobb? Vi guidar eleverna i arbetsmarknaden och inspirerar dem att forma sin egen framtid.

Läs mer