Utbildningar & Aktiviteter

Vad är entreprenörskap i skolan? Varför och hur ska jag arbeta med det i min dagliga undervisning? Vi kommer gärna till din skola och berättar.

Utbildningar

Framtidsfrön kommer gärna till din skola och pratar om det entreprenöriella förhållningssättet och hur man kan använda det i den dagliga undervisningen. Ni får även chansen att själva kavla upp ärmarna och prova på några av våra övningar.

Webbutbildning: Entreprenörskap i skolan

Gå vår digitala utbildning om entreprenörskap i skolan. Kursen är gratis för alla medlemmar.

Läs mer

Entreprenörskap heldag

Vi går på djupet i vad som är entreprenörskap i skolan, varför man ska arbeta med det och hur. Vi arbetar med såväl teoretiska som praktiska exempel.

Läs mer

Entreprenörskap: halvdag

En halvdagsutbildning fylld med inspiration och praktiska exempel på hur ni arbeta med entreprenöriellt lärande i undervisningen.

Läs mer

Workshop

Vill du arbeta med våra läromedel och vill ha inspiration och stöd i hur du kan planera dina lektioner? Boka in en workshop och fördjupa er i materialet tillsammans med oss.

Läs mer

Skolaktiviteter

Vi kommer gärna till din skola och genomför lektioner och aktiviteter med eleverna. Vi pratar arbetsmarknad, tränar entreprenöriella förmågor och/eller sänder radio.

Forma din framtid

Vilka förmågor efterfrågar arbetsgivare? Hur skaffar man praktikplats eller sommarjobb? Vi guidar eleverna i arbetsmarknaden och inspirerar dem att forma sin egen framtid.

Läs mer

Radiodagar

Sänd live-radio för en dag! Radiodagar väcker intresse för teknik och media.

Läs mer

På gång

Här ser du vad som är på gång hos Framtidsfrön. Håll utkik så att du inte missar något spännande evenemang!

Vill du vara med och bidra till det viktiga och spännande arbetet med att stimulera intresset för entreprenörskap hos skolelever? Har du erfarenhet från skol- och utbildningsväsendet, entreprenörskap och projektarbete? Är du nyfiken och driven samt en skicklig nätverksbyggare? Då kanske du är den utbildare/inspiratör som vi söker.

ROLLEN
Det här är en självständig roll som innehåller en stor del påverkansarbete och ställer krav på god kommunikativ förmåga.

I arbetsuppgifterna ingår att:
• Bygga nätverk och ha kontinuerlig kontakt med grundskolor på nationell nivå men även i Stockholmsregionen.
• Planera, genomföra och följa upp utbildningar och aktiviteter för elever och lärare
• Arbeta mot uppsatta mål


KOMPETENSKRAV
• Relevant utbildning
• Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska
• Goda kunskaper i MS Office
• Körkort


VEM ÄR DU?
Du är duktig på att inspirera och motivera andra samt att bygga nätverk. Vi värdesätter att du har ett driv och engagemang samt en vilja att påverka. Du är strukturerad och organiserad. Vidare ser vi gärna att du är lyhörd och har lätt för att bemöta och samarbeta med andra. Då vi är en liten organisation ser vi gärna att även du har ett prestigelöst förhållningssätt precis som vi har. Erfarenhet från utbildningsvärlden är meriterande.


VILLKOR
Anställning: Tillsvidaretjänst med 6 månaders provanställning Anställningen är en 80 – 100% med tillträde snarast, tjänsten utgår från vårt kontor i Stockholm men innehåller i perioder en del resor över hela Sverige.


Vill du vara med och hjälpa unga att hitta sina drivkrafter och sin motivation, att tro på sig själva och sina egna idéer samt att främja entreprenörskap i skolan – då är du välkommen med din ansökan senast den 15 februari. Intervjuer sker löpande.

Skicka ansökan med CV och personligt brev och eventuella frågor till sofia.talborn.bjorkvi@framtidsfron.se

Framtidsfrön söker ny medarbetare i Stockholm

Läs mer