Ny verksamhetsledare för region Östergötland!

Lär känna oss på Framtidsfrön och Anna som är ny verksamhetsledare på kontoret i Linköping för region Östergötland!

Hej Anna, berätta – vem är du och vad brinner du för?

Hej! Just nu är det bästa jag vet att packa ner skridskorna efter jobbet och gå ner på isen och åka skridskor med barnen.

Umgås gärna med familj och vänner, älskar uppleva nya ställen och träffa nya människor. Men förutom det så gillar jag att vara med och driva nya saker framåt,  utveckla och utvecklas tillsammans med andra. Jag har under flera år arbetat i skolan och fått möjlighet att arbeta med barn och ungdomar och deras personliga utveckling, ge dem möjligheter att växa som individer och bli självständiga unga som med en stor initiativkraft  är rustade att möta världen och deras framtid med rätt förmågor och kompetenser och en stark självkänsla, det inspirerar och motiverar mig!

Hur känns det att komma till ett nytt jobb mitt under en pågående pandemi?

”Det är väl just i de mörka tider som man måste leta efter ljuset och så har det verkligen känts att komma till Framtidsfrön”

När du vaknade till din första dag inför nya jobbet – vad var det första du tänkte att du skulle göra när du började?

”Ja förutom att ta den efterlängtade koppen kaffe i lugn och ro, jag har två småbarn hemma så var det att äntligen kunna starta rekryteringen av en utbildare/inspiratör hos oss på kontoret i Östergötland, men också att få möjlighet att sätta mig in i verksamheten och fortsätta det viktiga arbetet att främja samverkan mellan klassrum och omvärld genom entreprenörskap!

Du har tidigare jobbat med barn och unga inom andra organisationer – vad tycker du är det som känns extra speciellt med Framtidsfrön?

Det härliga med Framtidsfrön är att vi ger unga drivkraft och motivation för framtiden. Genom våra utbildningar, läromedel stimulerar vi elevernas kreativitet, problemlösning, drivkraft och företagande och bidrar till elevernas motivation i skolarbetet. Att vi i tider där exempelvis prao inte går att genomföra som vanligt så kan vi snabbt hjälpa skolorna och erbjuda en digital lösning, det känns fantastiskt!

Framtidsfrön har också en nära kontakt med alltifrån ungdomarna i skolan till lärare, rektorer, huvudmän och lokala politiker och myndigheter och på så vis kan vi genom vår organisation främja samverkan mellan skola och omvärld och få fler företagsamma individer i samhället.

Kan du berätta något om hur ni på kontoret i Linköping kommer kunna hjälpa till med PRAO nu under rådande pandemi?

Ja, kul! Haha, Du visste att jag ville ta upp det då det redan är lite av en favorit för mig  – Vårt Digitala Praopaket är en del av vårt utbildningsmaterial som jag tycker är SÅ bra och just nu med tanke på Corona otroligt relevant. Vi vet att PRAO är något många elever längtar efter och ser fram mot, nu när det ser ut som att det traditionella genomförandet ser ut att vara omöjligt att genomföra så känns det extra kul för oss att kunna erbjuda vår hjälp. Här kan vi tillsammans, Framtidsfrön och skola hjälpa eleverna att nå ut på arbetsmarknaden och möta olika branscher och yrken.

Härligt Annat, varmt välkommen till oss och vi ser fram mot en kul framtid tillsammans!