Låt dina elever bli världens bästa problemlösare!

Publicerat den 22 augusti 2023.

Vi på Framtidsfrön är glada att meddela att vi kommer att hålla en till tävlingsomgång i den populära tävlingen Världens bästa problemlösare. Förra läsåret deltog hundratals elever över hela landet och skickade in fantastiska lösningar. Nu ser våra uppdragsgivare fram emot ännu fler kreativa lösningar!

I tävlingen ges elever möjlighet att ta initiativ, lösa problem och använda sin kreativitet till att arbeta fram egna idéer och lösningar på verkliga problem. Problemen kommer från sex olika uppdragsgivare och handlar bland annat om:

✔ Hur ska framtidens skola se ut och vilka ämnen är viktiga?

✔  Hur kan vi göra att tv-spelande skapar en bättre miljö?

✔  Hur kan våra uppdragsgivare nå nya målgrupper?

✔  Hur kan vi bygga världens bästa lekplats?

Anmälan öppnar den 1 september och tävlingen passar för elever i hela grundskolan, F-9. Du som pedagog väljer själv hur ni lägger upp arbetet i klassrummet.

Det här vill ni inte missa! Läs mer och anmäl din klass på vbpl.se.