Det var så skoj med Sommarskoj!

Under sommaren 2022 genomfördes för tredje året ”Sommarskoj” ett feriearbetskoncept av Framtidsfrön och BUF.

Under tre st tre-veckors perioder gav vi gymnasieungdomar i uppgift att skapa en aktivitet som de själva skulle turnera runt med på kommunens förskolor och fritidshem och genomföra med barnen. De fick utbildning och planeringshjälp under några dagar samt ett schema på vilka enheter de skulle besöka varje dag. Stort fokus har legat på att medvetandegöra de entreprenöriella förmågor och kompetenser vi haft som mål att utveckla hos ungdomarna genom uppgiften. 

Nu när hösten börjar närma sig värmer vi på Framtidsfrön oss med den glädjande utvärderingen som nu är klar – Eller vad sägs om?

“Jag tror jag kommer jag få störst nytta av mina kommunikationsförmågor som har förbättrat sig under jobbet, genom att prata med och engagera barn i olika åldrar, samt prata med de andra i teamen, handledarna och personalen på enheterna på ett passande sätt. Mina mål för jobbet har uppfyllts, och jag känner att jag har fått med mig mer än vad jag trodde att jag skulle få.”Sommarjobbare 

Bra varierande arbete. Händer något nytt varje dag och man möter olika människor och olika situationer.  – Sommarjobbare

✔ 98% Tycker att de har haft ett givande sommarjobb

✔ 49% svarade Toppen och 27% svarade Till stor del bra på frågan hur det gick att forma egna team som skapar sin aktivitet.

✔ 71% svarade Toppen och 9% svarade Till stor del bra på frågan hur bra kontakten och stödet varit från handledarna.

86 personer har svarat på undersökningen som har skalan Toppen – Till stor del bra – Ganska bra – Dåligt