Varje läsår inspirerar vi 5 000 pedagoger och 12 000 elever genom våra utbildningar och aktiviteter!

Framtidsfröns mål är att främja samverkan mellan klassrum och omvärld genom entreprenörskap. Det gör vi genom att träffa elever och prata med dem om deras passioner, drivkrafter och förväntningar på framtiden.

Vi underlättar för lärare, SYV och rektorer att arbeta med entreprenörsskap i skolan.

Klicka här för att inte missa nyheter eller erbjudanden från oss!

Starta hösten med Framtidsfrön!

PRAO i klassrummet?

Förbered dina elever inför PRAO genom att använda Framtidsfröns digitala variant där du med hjälp av oss och vårt digitala praopaket guidar eleverna i yrkeslivet!

Läromedel och roliga övningar!

I vår idébank finns bra övningar för eleverna som gör att de lär känna sig själva bättre, hittar sin drivkraft och motivation för framtidens äventyr och utmaningar.

Föreläsningar som inspirerar!

Vi föreläser och inspirerar eleverna till att reflektera över sina förmågor och intressen för att ge möjlighet till att med hjälp av oss och av varandra hitta sin väg framåt.

Vad kan vi göra för dig?

Våra material är kopplade till läroplanen och fokuserar på öppna uppgifter med en verklig mottagare utanför klassrummet – Boka in oss för ett kostnadsfritt onlinemöte där vi berättar mer om vad vi gör och erbjuder!

Hela Sverige Praoar!

Fantastiska frågor har gett grymma svar – Vi har gjort intervjuer med hjälp av frågor från elever i hela Sverige!

Åtta personer med olika yrken har fått svara på frågor från elever runt om i Sverige under en intervju. Nu kan dina elever gå på digital PRAO och ta del av det lektionsmaterial som finns under respektive person/yrke i en slags PRAO i frågeformat!

Till Hela Sverige Praoar

Läs reportagen om hur vi arbetar på Framtidsfrön!

Skolverket har publicerat två reportage om hur vi på Framtidsfrön kan stötta skolan genom utbildningar och aktiviteter. Häng med när Framtidsfröns Mattias Walan träffar elever och lärare – två exempel på hur vi kopplar skolan till framtid och samhälle och hur vi väcker motivationen hos elever!

Motivation hos elever

Framtid och samhälle – pedagoger

Läromedel

Våra material är kopplade till läroplanen och fokuserar på öppna uppgifter med en verklig mottagare utanför klassrummet. Det innehåller komponenter som vässar elevernas förmågor att arbeta i grupp, deras kommunikativa förmågor och utgår ifrån ett upplägg där eleverna är aktiva i och driver sitt eget lärande.

Utbildningar & aktiviteter

Framtidsfrön har flera olika utbildningar inom entreprenörskap i skolan.
Grunden i alla våra utbildningar är det entreprenöriella. Vi vänder oss inte enbart till eleverna på skolan utan till all skolpersonal där även ni får chansen att själva kavla upp ärmarna och prova på några av våra övningar – Självklart anpassar vi utbildning efter målgrupp!

Vår plattform erbjuder lektionsklara uppgifter

Vad sägs om att förbereda dina elever för prao eller studiebesök? Lösa uppdrag från arbetsgivare eller till och med ta in en arbetsplats i klassrummet? Med hjälp av vår plattform får du tillgång till digitala läromedel och övningar som är lektionsklara!

En inblick i livet utanför skolan!

rnEleverna får möjlighet att ta del av en inspirerande och engagerad föreläsare som pratar om verkligheten utanför skolan. Lektionens mix av arbetsmarknadskunskap och entreprenörskap där eleverna får möjlighet att reflektera är ett bra komplement till den övriga undervisningen i skolan.rnrnFrida Lagemyr, Studie- och yrkesvägledare, Ekdalaskolan

Nya Skolan i Lilla Edet ger Framtidsfrön betyg 5/5!

rnVår workshop med Framtidsfrön var TOPPEN och alla vi, från Förskoleklass till åk 9, tyckte att den var bra. Allt från upplägg, delaktighet, innehåll och genomförande. Hoppas att fler skolor har möjlighet att gå denna Workshop!rnrn rnrn rnrnKicki Lindh, Specialpedagog, Nya Skolan Lilla

Framtidsfrön kompletterar!

rnFramtidsfröns insatser är ett väldigt gott komplement till mitt och skolans arbete. Det finns en stor vinst med att föräldrar och elever får samma information kring arbetsmarknaden och det förstärker mitt arbete när flera säger samma sak men på olika sätt. Framtidsfrön är flexibla och lätta att arbeta med och hjälper oss i vårt uppdrag.rnrnHelena Beckman, Studie- och yrkesväglerade, Mariebergsskolan i Motala