Varje läsår inspirerar vi 5 000 pedagoger och 13 000 elever genom våra utbildningar och aktiviteter!

Framtidsfröns mål är att främja samverkan mellan klassrum och omvärld genom entreprenörskap. Det gör vi genom att träffa elever och prata med dem om deras passioner, drivkrafter och förväntningar på framtiden.

Vi underlättar för lärare, SYV och rektorer att arbeta med entreprenörsskap i skolan.

Klicka här för att inte missa nyheter eller erbjudanden från oss!

Använd vårt digitala praopaket

I tider då vanlig prao inte går att genomföra erbjuder Framtidsfrön en digital variant där läraren med hjälp av våra digitala verktyg kan skicka ut uppgifter till eleverna att jobba med.

Vad kan vi göra för dig?

Vi erbjuder onlinemöten för dig som vill lära dig mer om våra läromedel. Tex hur ni kan integrera ett skola-arbetslivperspektiv i undervisningen eller hur vår plattform fungerar.

Läromedel och roliga övningar

I vår idébank hittar du bra övningar som eleverna kan göra för att lära känna sig själva bättre och därmed hitta sin drivkraft och motivation för framtidens äventyr och utmaningar.

Julklappstävling!

I år tänker vi att de bästa idéerna på årets julklapp kommer från elever över hela Sverige – julklappar som efter månader av restriktioner uppmuntrar till sociala möten, är hållbara, billiga och otroligt kreativa.

Nu kan eleverna på din skola delta i Framtidsfröns julklappstävling och enkelt, snabbt och konkret få jobba entreprenöriellt i skolan. Ta chansen att sprida era idéer och skapa en bra jul för många samtidigt som ni jobbar mot flera kursplansmål i svenska, SO och bild.

Hela Sverige praoar!

Fantastiska frågor har gett grymma svar – Vi har gjort intervjuer med hjälp av frågor från elever i hela Sverige!

Vi har tagit med oss dina och alla andra elevers frågor och ställt dom direkt till yrkespersonerna under en intervju. Intervjun med frågor och svar i filmformat samt lektionsmaterial kan du nu ta del av när du klickar på den person du är mest intresserad av!

Till Hela Sverige Praoar

Tävla i Skarpa Uppdrag!

Nu är vi igång med tävlingen där du tillsammans med dina elever får lösa riktiga problem från företag eller organisationer och få chansen att vinna fina priser till hela klassen?

Varje uppdrag baseras på ett verkligt problem hos företagen och organisationerna där de själva ännu inte hittat någon lösning. Uppdragsgivarna är mycket intresserade av vad ni har för olika kreativa lösningar på problemen.

Till Skarpa Uppdrag

Hur arbetar ni på Framtidsfrön?

Skolverket har publicerat två reportage om hur vi på Framtidsfrön kan stötta skolan genom utbildningar och aktiviteter. Häng med när Mattias Walan träffar elever och lärare – två exempel på hur vi kopplar skolan till framtid och samhälle och hur vi väcker motivationen hos elever!

Motivation hos elever

Framtid och samhälle – pedagoger

Läromedel kopplade till läroplanen

Våra material fokuserar på öppna uppgifter med en verklig mottagare utanför klassrummet. Det innehåller komponenter som vässar elevernas förmågor att arbeta i grupp, deras kommunikativa förmågor och utgår ifrån ett upplägg där eleverna är aktiva i och driver sitt eget lärande.

Vår plattform erbjuder lektionsklara uppgifter

Vad sägs om att förbereda dina elever för prao eller studiebesök? Lösa uppdrag från arbetsgivare eller till och med ta in en arbetsplats i klassrummet? Allt det här hittar du i vår plattform!

Utbildningar & aktiviteter

Framtidsfrön har flera olika utbildningar inom entreprenörskap i skolan.
Grunden i alla våra utbildningar är det entreprenöriella. Vi vänder oss
till all skolpersonal och anpassar utbildning efter målgrupp.

Få tillgång till digitala läromedel och övningar som är lektionsklara!

En inblick i livet utanför skolan!

rnEleverna får möjlighet att ta del av en inspirerande och engagerad föreläsare som pratar om verkligheten utanför skolan. Lektionens mix av arbetsmarknadskunskap och entreprenörskap där eleverna får möjlighet att reflektera är ett bra komplement till den övriga undervisningen i skolan.rnrnFrida Lagemyr, Studie- och yrkesvägledare, Ekdalaskolan

Nya Skolan i Lilla Edet ger Framtidsfrön betyg 5/5!

rnVår workshop med Framtidsfrön var TOPPEN och alla vi, från Förskoleklass till åk 9, tyckte att den var bra. Allt från upplägg, delaktighet, innehåll och genomförande. Hoppas att fler skolor har möjlighet att gå denna Workshop!rnrn rnrn rnrnKicki Lindh, Specialpedagog, Nya Skolan Lilla

Framtidsfrön kompletterar!

rnFramtidsfröns insatser är ett väldigt gott komplement till mitt och skolans arbete. Det finns en stor vinst med att föräldrar och elever får samma information kring arbetsmarknaden och det förstärker mitt arbete när flera säger samma sak men på olika sätt. Framtidsfrön är flexibla och lätta att arbeta med och hjälper oss i vårt uppdrag.rnrnHelena Beckman, Studie- och yrkesväglerade, Mariebergsskolan i Motala