Säg hej till vår nya verksamhetsledare på Framtidsfrön i Östergötland!

Ny termin och ett nytt ansikte hos oss på Framtidsfrön – Felipe Sanhueza har nu välkomnats till oss på kontoret i Östergötland i rollen som verksamhetsledare, riktigt kul tycker vi!

Hej Felipe och varmt välkommen till oss på Framtidsfrön, berätta; Vem är du och vad ser du mest fram emot i livet, närtid och längre fram?
Tack! Jag är en snart 37 år gammal pappa till tre tonårsbarn med vitt skilda intressen och jag är utbildad lärare som undervisat i språkämnen i grundskolan i strax över 10 år. Jag är väldigt sportig, tränar och tävlar gärna i olika konditionsidrotter som simning, cykel och löpning. Mitt samhällsintresse är stort vilket visar sig i att jag varit med i flera olika föreningar, oftast med något idrottsligt fokus. Jag trivs i att leda, genom mitt goda exempel, såväl samhällelig- som personlig utveckling. Trivs med andra ord i att göra andra runtom mig glada och att få dem att känna mening med livet. Låter kanske klyschigt, men det är sant. Närmast i tid ser jag framemot att komma igång med våra verksamhetsbesök som Framtidsfrön gör på skolorna. Kommer bli kul att återigen få stå i ett klassrum och träffa elever och lärare!

Vi på Framtidsfrön är riktigt peppade på att fortsätta den nya terminen med det fartfyllda arbetet vi gör nationellt och i Östergötland där du nu är ny verksamhetsledare – hur känns det att komma in i en verksamhet som redan är i full gång med workshops och aktiviteter?
Jag trivs med högt tempo vilket gör att det känns spännande att få komma in i full fart i verksamheten. Östergötland är en region där Framtidsfrön har flera uppdrag med såväl skolor och även med andra organisationer, exempelvis är vi med på mässor och olika arbetsgrupper i syfte att få näringslivet att närma sig skolorna. Känslan för mig är positiv, då jag upplever att det jobb vi gör genom Framtidsfrön ger positiva effekter på samhället, inte minst genom att barn och ungdomar upptäcker ett intresse för entreprenörsskap eller får upp ögonen för en karriärväg som de kanske inte annars hade fått vetskap om.

Om du får drömma och kika in i spåkulan för att se dina kommande sex månader på Framtidsfrön – vad hoppas du att du har upplevt och uppnått under ditt första halvår?
Dels vill jag verka för att stärka de samverkansuppdrag som redan idag finns. Samtidigt vill jag fortsätta sprida informationen om det jobb Framtidsfrön gör, inte minst på uppdrag av Skolverket, i syfte att stödja och få fler elever till att få ett entreprenöriellt tankesätt, och därigenom kunna knyta fler samarbetsparter och nå ut till ännu fler elever, studie- och yrkesvägledare, lärare, rektorer och tjänstemän inom skolsektorn, för att nämna några av de vi jobbar med.

Du jobbade tidigare som lärare i bl.a. språk – är det något därifrån som du känner att du kan ta med dig till oss på Framtidsfrön?

Stämmer bra det! Språk är speciella i och med att de bär med sig en stark tradition, samtidigt som de är dynamiska. Såväl nya som gamla begrepp och uttryck visar även på den person man är eller önskar framföra för andra. Jag hoppas på att denna insikt om identitet som finns inom oss alla kan vara till gagn inom Framtidsfrön i möte med allt ifrån elever och beslutsfattare, till olika representanter inom näringslivet, media och ja, alla helt enkelt. 

Du får välja en av alla de saker vi på Framtidsfrön jobbar med som du tycker är extra spännande – vilken del är det och varför valde du den?

Jag är särskilt förtjust i våra Skarpa uppdrag. Tanken att kunna förmedla ett verkligt samhällsproblem till en grupp och låta dem genom våra aktiviteter (bland annat genom Världens bästa problemlösare) få ta till sig utav och försöka jobba fram lösningar på problemet, som sedan dessutom följs upp eller presenteras på något sätt, är enligt mig ett utomordentligt sätt att verka inom samhället. Skolan blir, för eleven, något som plötsligt blir på riktigt så att säga.

Tack Felipe och igen, varmt välkommen till oss på Framtidsfrön!

Hör mer än gärna av dig om du vill träffa Felipe på en god kopp och höra mer om hur ni kan samarbeta med Framtidsfrön eller använda något av våra läromedel eller workshops!