Framtidsfrön i Värmland söker Projektledare

Vill du vara med och skapa motivation och omvärldsinvolverande arbeten i skolan? Vill du ta fram skarpa projekt och events som utvecklar elevers entreprenöriella förmågor? Nu söker vi en driven projektledare till vårt Karlstadkontor!

Om tjänsten

Framtidsfrön arbetar med entreprenörskap i skolan. För oss handlar det om att stimulera kreativitet, mod och lust att lära. Vi stöttar skolor med workshops och insatser för såväl elever som lärare runt om i länet. Vi vill att alla unga ska känna motivation och drivkraft för framtiden och tror starkt på att detta görs bäst om skolan har skarpa projekt med omvärlden så att lärandet blir ”på riktigt”. Vi har genom åren haft många framgångsrika lokala och regionala samverkansprojekt mellan grundskolan och företag, men vill nu växla upp detta ytterligare. 

Som projektledare behöver du vara uppfinningsrik i att skapa spännande uppdrag för elever, vara bekväm i att ta nya kontakter samt van att ha många bollar i luften samtidigt. Rollen ställer också stora krav på god kommunikation och att kunna inspirerar andra. Du är självgående men samarbetar med övriga medarbetare på kontoret. 

Tjänsten är projektanställning på 75%- 100% med start under hösten 2022 och pågår till juni 2025.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

  • Initiera, planera och genomföra skarpa projekt runt om i Värmland ihop med skolor och näringsliv.
  • Ha kontinuerlig kontakt med ansvariga tjänstemän och skolledare ute i kommunerna
  • Ha koll på skolans styrdokument och pedagogiska mål
  • Genomföra elevworkshops
  • Koordinera arbetet och samverka med övrig personal på kontoret
  • Delta och hjälpa till med några av Framtidsfröns nationella arrangemang

Vem är du?

Vi ser med fördel om du som söker har pedagogisk bakgrund eller erfarenhet från att leda projekt. Som person behöver du vara kreativ, ha ett eget driv och engagemang och lätt för att skapa nya kontakter. Du är en van organisatör och kan med lätthet prata inför såväl barn som vuxna. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort och tillgång till egen bil behövs.

Låter det som du? Fantastiskt! Ansöker gör du genom att skicka din ansökan med CV och personligt brev samt även ett kort filmklipp på dig själv där du berättar kort om varför just du passar för tjänsten och där även pitchar ett drömprojekt som du skulle vilja genomföra i en kommun, där klasser utför ett skarpt uppdrag med ett företag och hur det är kopplat till skolans styrdokument.

Välkommen med din ansökan senast 15 augusti

Frågor om tjänsten och ansökan skickas till; mattias.walan@framtidsfron

Endast kompletta ansökningar behandlas.