Make a difference
För: Förskoleklass- åk 9

 
Make a difference är ett inspirationsmaterial där elever kan lösa olika uppdrag åt företag och organisationer. Alla uppdrag är verklighetsbaserade och bygger på dilemman som uppdragsgivarna själva brottas med. Materialet vänder sig främst till Förskoleklass – år 9 och uppdragen är åldersanpassade. I Make a difference finns en variation av verkliga uppdrag levererade av både lokala, regionala och nationella företag och organisationer. Alla uppdragen bygger på miljö- eller etiska samt moraliska dilemman som företagen/ organisationerna har identifierat. Det kan också handla om att lösa vardagproblem. När eleverna arbetar med uppdragen får de en närmare insikt i närsamhället och kan testa sina egna idéer och uppleva hur de kan påverka ett framtida hållbart samhälle. 

Elevernas presentationer kan med fördel göras digitala, så att de kan laddas upp på FramtidsFröns hemsida där andra kan ta del av elevernas lösningar och framtidsvisioner. 

Till varje uppdrag finns en lärarsida med tips samt kopplingar till LGR 11.
 
 
Lärarhandledning & planeringsstöd
Nu finns det en ny lärarhandledning till Make a difference. Klicka på länken nedan för att ladda hem PDF-filen (ny 2015).

Vi har även tagit fram ett stöd för pedagogisk planering. (ny 2015). Ladda ner filen nedan.
För att se resten av artikeln måste du vara medlem och inloggad.
» Logga in här
» Bli medlem här
Extra uppgifter
I Make a difference finns entreprenöriella uppdrag levererade av både lokala, regionala och nationella företag och organisationer. Här har Flygvapenmuseum lämnat kortare uppgifter att ta sig an enskilt eller i grupp.

Ladda ner filen här med extrauppgifter. 
För att se resten av artikeln måste du vara medlem och inloggad.
» Logga in här
» Bli medlem här